mei 092013
 

IMG_0234v2FB

‘In zijn knollentuin zijn’ is een ouderwets Nederlands gezegde wat zoiets betekent als: het naar zijn zin hebben. Wat mij betreft komt daar een variant op: ‘In zijn Vrij Groen tuin zijn.’ Ik heb het naar mijn zin gehad door het gevoel van samenwerking, wat bij mij naar boven kwam, bij het opzetten van de touwpomp en het aanleggen van de kruidentuin.

Er zijn nog wat aanpassingen nodig, maar de touwpomp draait weer als vanouds. De berkenvijver is voorzien van water, er is een kruiwagen mee gevuld om planten te begieten, en zelfs het vullen van de terrasvijver is geen probleem. Moet wel alle lucht uit de slang worden gehaald anders stroomt het water niet door.
De kruidenspiraal is een juweeltje geworden. Er werd door de één stenen gehaald, de ander verplaatste grond, nog een ander haalde een kruiwagen oude kompost. Met uiterste precisie werden de stenen in een spiraal gelegd: Fibonacci zou er tevreden over zijn. Grond werd bijgevuld en kompost werd ondergespit. Als ‘slagroom op een taart’ werd onze ‘kip’ bovenin de spiraal geplaatst. Kan ze de kruidentuin goed in gaten houden en heeft ze een mooi uizicht over de tuin. Als laatst natuurlijk de kruiden geplant. Dat was hard nodig omdat door de stevige wind en de warme zon de planten snel uitdrogen.

Tussendoor is de plek voor de fietsenstalling nog besproken, en zijn de planken om er een fiets tegenaan te zetten alvast op hun plaats gelegd.

Binnenkort hebben we weer verse munt om er thee van te zetten: dankzij de samenwerking. HN