Dagje meedoen met een groep

 

vrij-groen-131102-natuurwerkdag-AvD-039web

Wat ga je doen?
In groepjes voer je één of meerdere klussen uit in de tuin, in groepjes, onder begeleiding van onze vaste tuiniers en klussers. De klus hangt af van het seizoen. Soms gaat het om onderhoud (wilgen knotten, wieden, paden verbeteren) soms om het opbouwen van iets nieuws, zoals bv een insectenhotel of een afdak voor onze spullen. Als je wilt, maakt je een kampvuurtje om na het werk uit te rusten.

Wanneer?
In overleg spreken we datum en tijden af. Als je buiten de gebruikelijke werkmiddagen (woensdag en zaterdag) wilt komen, meld je dan minstens een maand van te voren aan. Dan kunnen we op tijd onze vaste mensen vragen voor begeleiding.

Hoe ziet de activiteit er uit?
We beginnen met een kennismaking en een rondleiding over de tuin. Daarna worden de klussen uitgelegd, en gaan groepjes aan de slag met een begeleider van Vrij Groen. Van te voren zijn de pauzes afgesproken. Vrij Groen zorgt voor iets lekkers bij de thee en koffie. Aan het eind van de activiteit mag je samen een kampvuur maken op ons terras aan de Rijn. Er is voldoende hout aanwezig. De accomodatie is simpel: er is een eco-toilet, maar geen stromend water of electriciteit. Als het tussendoor regent, kun je schuilen in de shelter. We tuinieren het hele jaar rond. Bij heel slecht weer, of als de grond bevroren is, kan de activiteit niet door gaan.

Wat vragen we van je?
Een redelijke conditie en plezier in samen iets opbouwen. Goede afspraken van te voren en één aanspreekpunt voor de organisatorische kant. We zijn heel blij met groepen met een speciale deskundigheid, die b.v. zelfstandig een afdak, een insectenhotel of natuurspeelgelegenheid kunnen bouwen. Maar ook zonder specifieke kennis zijn enthousiaste groepen heel welkom. Fijn als je zelf koffie, theewater en een lunchpakketje meeneemt.

Meer informatie en aanmelden:
Neem contact op met Anne Marie van Dam, vrijgroen@ideewinkel.nl.

Terug naar Vrijwilligerswerk bij Vrij Groen…