jan 222015
 

WP_20150107_015 2

Het Vrij Groen Kerstbomenasiel is op 3 januari feestelijk geopend, met oliebollen, soep en mandarijntjes voor vrijwilligers en bezoekers. Op woensdagen en zaterdagen zijn er al 80 bomen gebracht door hun eigenaar. Ze zijn geplant, en van een label voorzien, zodat iedereen in december zijn eigen boom weer kan ophalen. Daarnaast zijn er weesbomen geplant, die apart gehouden zijn bij de kerstbomeninzamelingen van de gemeenten Oegstgeest, Leiden en Zoeterwoude. Tenslotte zijn er 25 bomen gebracht van Svala Auto uit Leiderdorp. Ze waren over van een kerstactie voor de klanten.

Er zijn heel veel soorten kerstbomen geplant. Onder andere zijn er fijnsparren, servische sparren, conica-sparren en een paar Nordmann-sparren. Het beste groeien de koreaanse sparren. Onze oudste boom heeft al vijf keer kerstmis gevierd, en is nu aan zijn vijfde jaar in het asiel begonnen.

Het kerstbomenasiel is, met de bomen die van vorig jaar zijn blijven staan, al behoorlijk volgeplant. Maar er kunnen nog bomen bij. Elke woensdag en zaterdag kunnen bomen gebracht worden tussen 13.30 u en 16.30 u, tenzij het vriest, sneeuwt of giet. Wilt u weten hoe het werkt, kijk bij kerstbomenasiel op deze site.