Kerstbomenasielhulp

 
Kerstbomen gaan bij Vrij Groen niet in de versnipperaar. Kom je ze uitgraven of planten voor een tweede ronde?

Biodiversteitstuin Vrij Groen is een tuin op een bouwkavel aan de Rijn in Oegstgeest.
Er is een groentetuin, kruidenspiraal, geurplantenwal, eco-toilet, touwpomp en ook een KERSTBOMENASIEL. Vrij Groen wil mensen inspireren om duurzamer en meer in contact met de natuur te leven: plezierig en gezond! Vrij Groen wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Kijk ook op facebook-album Kerstbomenasiel 2014

Wat ga je doen?
In december komen mensen hun kerstboom ophalen uit het asiel. Na Nieuwjaar brengen mensen hun kerstboom met kluit.  Daarom kunnen we in december versterking gebruiken bij het uitgraven van de bomen, en in januari bij het in ontvangst nemen en planten van de bomen.

Wanneer?
In december en januari op woensdagmiddagen en zaterdagmiddagen van 13 tot 17 u. Je mag eenmalig of meerdere middagen komen.

Hoe ziet een middag er uit?
Er is een kerstbomenasielleider, die weet wat er moet gebeuren. Om 13 u hangen we spandoeken op en we zetten de kruiwagens klaar. Vanaf 14:00 u komen mensen bomen halen of brengen.  Tussendoor pauzeren we met thee. Om 16.00 ruimen we op, zodat we rond 17 u klaar zijn. Als het tussendoor regent, kun je schuilen. Bij heel slecht weer gaat de haal- of plantmiddag niet door. Als de grond bevroren is, kunnen we wel bomen in ontvangst nemen, maar dan planten we pas na de vorstperiode. Op woensdag 3 januari is de officiële opening van het asiel, op een nieuwe locatie: Kunstweide Ommenabij, 0mmedijkseweg 30 in Leiden.

Wat vragen we van je?
Een redelijke conditie en plezier in fysiek buitenwerk in de winter. Een vriendelijk woord en behulpzaamheid voor de bezoekers die voor de bomen komen. Betrouwbaarheid: we rekenen er op dat je er bent om de klus te klaren.

Om je aan te melden kun je contact opnemen met Anne Marie van Dam: vrijgroen@ideewinkel.nl