dec 062015
 

WP_20141220_025 2

December is een drukke maand bij de Vrij Groen: er worden ruim 100 kerstbomen door hun eigenaar opgehaald uit het kerstbomenasiel.

Kerststukjes

Ook kunnen bezoekers een duurzaam kerststukje maken, van lokaal groen, op klei van de tuin (bijdrage € 2,50). De tuin is hiervoor open op woensdagen en zaterdagen vóór de kerst, van 13.30 tot 16.00 u.

WP_20141220_018 3

Kerstboom verzorgen tijdens de kerst

Iedereen die in januari een kerstboom naar het asiel gebracht heeft, kan er nu weer één meenemen. Dat is te mede te danken aan een goede verzorging van de bomen tijdens de kerst. Kort samengevat is dat:  koop een verse boom met een grote, zware wortelkluit, géén Nordmann spar. Laat de boom op een koele plek acclimatiseren als hij naar binnen gaat, en weer als hij na de kerst naar buiten gaat. Zet binnen de kerstboom niet bij de verwarming en niet direct op de vloerverwarming. Geef ruim water. Laat hem weer acclimatiseren voor hij naar buiten gaat.

Januari: kerstbomen brengen

Op zaterdag 2 januari  2016 wordt het kerstbomenasiel aan de Rhijnhofweg 13 in Oegstgeest weer geopend. Van 13.30 tot 16.00 u kun je je kerstboom aan het asiel overdragen. Bij goed weer is het kerstbomenasiel in januari elke woensdag- en zaterdagmiddag open. Meer informatie over kerststukjes, kerstbomenasiel en kerstboomverzorging, of over werken als asielhulp bij Vrij Groen: vrijgroen@ideewinkel.nl.

Bekijk ook onze pagina’s over kerstbomenasiel en kerstboomverzorging.