Klussers

 

IMG_0440web

Wat ga je doen?

Er is veel timmerwerk bij Vrij Groen. We werken aan een nieuwe shelter en een dak over onze opslagruimte. Daarnaast zijn er onderhoudsklussen. bv. aan de schuur en het tuinmeubilair. De nieuwe shelter maakt het mogelijk workshops te organiseren en met de schooltuinkinderen, tuiniers en stagiaires droog te zitten bij slecht weer. Schuur en opslagruimte zijn essentieel om onze spullen veilig op te bergen. En natuurlijk zijn de tuinbanken heerlijk om buiten op te zitten.

Het liefst werken we met duurzame en hergebruikte materialen, omdat dat beter voor het milieu en vaak goedkoper is. Er is geen electriciteit op de tuin, dus het meeste werk wordt handmatig gedaan.

Wanneer?

Tuinmiddagen: elke woensdag en zaterdag 13 – 17 u. In overleg kun je, als je ingewerkt bent, ook op andere tijden werken. Je mag ook een deel van de middag komen, of eens per week of eens in de twee weken meewerken.

Hoe ziet een klusmiddag er uit?

Er is een tuinmiddagbegeleider, die de hele middag aanwezig is en weet welke klussen er zijn. De klussers gaan alleen of in groepjes aan de slag. Rond drie uur is er theepauze, vaak met kruidenthee van de tuin. Aan het eind van de middag wordt de oogst verdeeld, als er iets te oogsten is. Als het tussendoor regent, schuilen we in de shelter. Als het vriest, sneeuwt of giet gaat de tuinmiddag niet door.

Wat vragen we van je?

We zoeken naar ervaren klussers en timmerlieden, die zelfstandig kunnen werken, en verantwoordelijkheid willen nemen voor een klusproject. Je kunt ook één klusproject adopteren, en daarmee voor beperkte tijd aan Vrij Groen meewerken.

Wat bieden we?

Een mooie kluslocatie aan de Rijn. Gezellig samen of heerlijk rustig alleen aan een klus werken, lekker buiten. Verse kruiden en groenten om mee te nemen, uit eigen tuin.

Meer informatie en aanmelden:
Neem contact op met Anne Marie van Dam, vrijgroen@ideewinkel.nl.

Terug naar vrijwilligerswerk bij Vrij Groen….