apr 102017
 

Wim op de tuin
Dat Vrij Groen op een tijdelijke locatie zit wil nog niet zeggen dat er niets wordt gedaan. Hieronder een kleine opsomming van wat er sinds de verhuizing zoal is gebeurd.

Niet alleen in de natuur is er sprake van lentekriebels maar ook bij Vrij Groen.
Omdat Vrij Groen zo laat in het jaar moest verhuizen was het eerste belangrijke werk het kerstbomenasiel.
Alle bomen die van de oude tuin zijn meegenomen moesten geplant worden. Dat gold ook voor de bomen die nieuw werden gebracht. En dat is een succes gebleken want afgelopen week is kerstboom nummer honderdenelf ingeschreven. Een nieuw record!
Onderhoud aan de greppels voor de afwatering en het rechtzetten van bomen na een stevige windkracht blijft noodzakelijk. Maar de bomen staan er mooi bij.

Ook Vrij Groen was dit jaar weer van de partij bij NL Doet. Op het programma stond het aanleggen van een bloementuin en houtsnipperpaden. Met een eg achter een tractor was het grove werk voor de bloementuin snel gedaan. Na het opruimen van enige verhuisspullen kon een groep enthousiaste vrijwilligers beginnen met de aanleg van houtsnipperpaden. Daarna werd verder gegaan met het aanleggen van een tegelpad, een wilgenhaag en een stapelmuurtje. Het weer was goed dus kon er na afloop worden afgesloten met een hapje en een drankje.
De afgelopen weken zijn er al diverse struiken en planten in de bloemtuin gezet. Binnenkort wordt er bloemenzaad gezaaid. Ook zijn er kuipen neergezet om onder andere aardappelen in te telen. Er zijn bijenkasten geplaatst en twee jonge bomen met bloesem geplant. De bijen zullen binnenkort ook wel de kriebels krijgen om uit te zwermen op zoek naar bloemen.

Waar Vrij Groen weer andere kriebels van heeft is de voortgang in het verkrijgen van een nieuwe locatie. Op het ogenblik wordt er onderhandeld om samen met een grote instelling uit Leiden een tuin op te zetten waar mensen met een grote achterstand tot de arbeidmarkt kunnen werken.

Afgelopen donderdag is in de Oegstgeester gemeenteraadsvergadering een motie aangenomen om diverse locaties te onderzoeken als mogelijke nieuwe thuisbasis voor Vrij Groen. Dat zou op korte termijn moeten gebeuren.

Voorlopig genieten we van onze tijdelijke locatie aan de Ommedijkseweg 30. De kieviten zingen, de bijen zoemen, de schapen blaten en je hoort de planten bijna groeien.

Zie ook een aantal foto’s op onze Facebook pagina.