jun 012015
 

vrij groen gieters Natascha van den BoschDe tuiniers laten Vrij Groen graag zien tussen 13 en 18 u. Er is lekkere kruidenthee, gekoookt op onze houtstoof, en je kunt een natuurschilderijtje maken. Kinderen kunnen het avonturenpad verkennen.

Vanaf 18 u gaan we lekker picknicken bij een vuurtje, met wat ieder meebrengt om samen te delen. Je bent van harte welkom!

Vrij Groen is een tijdelijke tuin op een bouwkavel. Na drie jaar op een andere locatie is Vrij Groen in oktober 2012 naar dit mooie plekje aan de Rijn verhuisd. Het doel van de tuin is om bezoekers te inspireren om zelf duurzamer te leven, eigen voedsel te kweken en hun tuin en buurt natuurvriendelijk te beheren.

Vrij Groen heeft onder andere een kerstbomenasiel, een moestuin, een schooltuin, een fruittuin, een vlindertuin, een echte touwpomp, een groendak van hergebruikt materiaal, een ecotoilet, vijvers, en heuveltjes met bomen en struiken. En er is een hoop ongecultiveerde ruigte, met een fijn wandelpaadje. Kijk eens rond op de site, of volg Vrij Groen op Facebook of Twitter