mei 302016
 

WP_20150704_008 2De geur van munt en anjers, een groen doolhof, een bloembollenasiel, en hoe zorg je voor de grond in je tuin?  Van 13 tot 18 uur is vrij groen open met inspirerende rondleidingen langs de groentetuin, de kruiden- en bloementuinen en de schooltuin en het doolhof. Vanaf 18 u ben je welkom voor een ‘bring-your-own’ picknick, waarbij gedeeld wordt wat ieder meeneemt. De tuiniers vertellen graag over de aanleg van de tuin, en de verschillende groenten en kruiden. Ook horen bezoekers hoe kerstbomenasiel en bloembollenasiel werken, en wat de schooltuinkinderen hier beleven. CGGDrOuWgAE1dtvEr is een leestafel met nog meer tuininspiratie.

Kinderen vinden het heerlijk om door het wilgendoolhof te struinen. Ook mogen ze een schilderijtje maken met zelf-verzamelde bloemen.

Hiermee doet Vrij Groen mee aan de Velt Ecotuindagen. In Nederland en Vlaanderen zijn er 200 inspirerende groene tuinen op en voor publiek. Zie ook: www.velt.be/ecotuindagen.

P.S. ‘s Morgens om 10 u vertelt Vrij Groen’s Anne Marie van Dam bij het Duurzaam Dorp Festival 10 redenen om voor lokaal voedsel te kiezen en 6 manieren om er aan te komen. Bij K&O, Langevoort 2u, Oegstgeest.