Tuinmiddagbegeleider

 

vrij-groen-131102-natuurwerkdag-AvD-031web

Wat ga je doen?
Eens in de paar weken, op woensdag- of zaterdagmiddag, zorg je ervoor dat de tuinmiddag soepel verloopt. Je bent er als eerste, en hebt een overzicht van wat voor klussen er gedaan moeten worden, zodat je de tuiniers en klussers kunt vertellen wat er moet gebeuren. Halverwege de middag zorg je voor een pauze en je neemt wat lekkers mee voor bij de thee. Daarnaast ontvang je nieuwe bezoekers en leid je ze rond. En als er geen begeleiding nodig is kun je natuurlijk lekker zelf tuinieren of klussen! Aan het eind van de middag zorg je dat er opgeruimd wordt en sluit je de boel weer af.

Wanneer?
Op woensdagmiddagen en zaterdagmiddagen van 13 tot 17 u. er zijn een aantal tuinmiddagbegeleiders, zodat je eens in de twee a 4 weken aan de beurt bent. Na overleg wordt er een rooster gemaakt.

Hoe ziet de middag er uit?
Meestal zijn er 4 tot 8 tuiniers en klussers, en als het mooi weer is komt er af en toe een bezoeker. De sfeer is ontspannen, samen genieten van de bezigheden in de tuin.
Als het tussendoor regent, kun je schuilen in de shelter. We tuinieren het hele jaar rond.
Bij heel slecht weer, of als de grond bevroren is, gaat de tuinmiddag niet door.

Wat vragen we van je?
Het is makkelijker dan het lijkt! Als je een paar middagen hebt meegewerkt en je kent de tuin een beetje, kun je begeleider worden. Kennis van tuinieren en/of klussen is niet nodig, het belangrijkste is dat je de verantwoordelijkheid neemt om er de hele (of eventueel halve) middag te zijn en te zorgen dat alles in goede banen loopt.

Meer informatie en aanmelden:
Neem contact op met Anne Marie van Dam, vrijgroen@ideewinkel.nl.

Terug naar vrijwilligerswerk bij Vrij Groen….