jan 212017
 

15994673_1194454037340716_3272884229940269044_o

Na vier jaar heerlijk tuinieren op de Rhijnhofweg 13 in Oegstgeest, is Vrij Groen verhuisd naar een tijdelijke locatie: Ommedijkseweg 30 in Leiden.

De afgelopen tijd is er veel werk verzet om alles wat er in vier jaar is opgebouwd netjes te verhuizen. De container is naar de weg verplaatst met behulp van twee shovels. Om van daaruit naar de tijdelijke locatie te vervoeren. Er zijn honderden planten uitgegraven, de grote en kleine kas, het sedumdak, de schuur, het informatiebord, de banner, houtopslag, de touwpomp, het toilet en het aardbeiennet zijn gedemonteerd. Tientallen kerstbomen zijn uitgegraven. Twee vuilniscontainers zijn volgegooid met afval, hout, stenen en afgedankte spullen. Zaterdag 14 januari was het zover: de grote verhuisdag. Kou, hagelstenen en wind trotserend, heeft een grote groep vrijwilligers een vrachtwagen zeker 10 keer volgeladen met allerhande spullen. Om die op de tijdelijke locatie ook weer uit te laden. Woensdag 18 januari zijn, met een speciale vrachtwagen, de bogen van de grote kas, tuinaarde, stenen en kerstbomen vervoert. Ondertussen is Vrij Groen op de tijdelijke locatie gewoon gestart met het kerstboomasiel. Tientallen weesbomen en zo om en nabij negentig nieuwe kerstbomen zijn alweer ingegraven. De meeste spullen zijn opgeruimd en de planten staan netjes in het gelid te wachten op verzorging.

Binnenkort hoopt Vrij Groen weer te verhuizen. Hopelijk naar een locatie waar we vele jaren kunnen genieten van een heerlijke moestuin, en alles wat daar bij hoort.